Соціум

ЗСУ пояснили, чому окупанти на Херсонщині приречені

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ заявляє, що окупанти, які нарощують свої сили на Херсонщині, не матимуть успіхів у наступальних діях. Про це повідомляє Стратком ЗСУ у Telegram.

За даними ЗСУ, російські окупанти накопичують сили та засоби в Херсонській області для стримування контрнаступу ЗСУ та підготовки наступу на Криворізькому та Миколаївському напрямках.

Свої склади із боєприпасами загарбники розміщують або на лівому березі Дніпра, або на правому – втиснувшись у берег річки, щоб їх не дістала українська зброя.

Зазначається, що до позицій росіян 30-40 км, а отже, РСЗВ М142 HIMARS можуть дістати до ворожих складів.

Також, наголосили у ЗСУ, важливо те, що росіяни не мають жодного великого складу, який би забезпечував їхні передові підрозділи боєкомплектом і ПММ на відстані менш як 10-15 км. Деякі склади окупантів взагалі віддалені від передових позицій до 30 км.

У Страткомі натякнули, що знають, у яких населених пунктах на півночі та північному сході Херсонщини розташовані склади росіян.

Тому у ЗСУ підсумували, що окупанти, які формують на правому березі Херсонщини повноцінну ударну групу, будуть забезпечені повною мірою людським ресурсом, але матимуть проблеми з технікою та супутніми витратними елементами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військові звільнили ще сім населених пунктів у Херсонській області.