ВажливеПолітика

Зеленський про США: Без них нам не повернути свою землю

Україна не зможе перемогти у війні з Росією без допомоги США, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю журналісту CNN Фаріду Закарії.

“Вони (США. – Ред.) лідери за обсягами підтримки України. Без них нам повернути свою землю не вдасться. Я це розумію”, – сказав він.

Президент прокоментував заяви, що представники Республіканської партії можуть менше підтримувати Україну, ніж демократи. Він зазначив, що вірить у двопартійну підтримку України.

У листопаді у США відбудуться вибори до Палати представників, за підсумками яких очікується, що контроль у нижній палаті Конгресу перейде до республіканців. Також буде обрано третину членів Сенату.

“Для нас це дуже важливо. Ми воюємо. Ми не можемо дати можливості світові послабити підтримку України, тому що Росія може тоді виграти цю боротьбу, і це буде трагедія 21-го сторіччя”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, минулого тижня з неанонсованим візитом у Київ прибув держсекретар США Ентоні Блінкен, який повідомив про нову військову допомогу Україні на 675 млн доларів.

Загалом США витратили 26,6 мільярда доларів на військову допомогу Україні. Американський уряд тепер хоче проаналізувати, як було витрачено ці кошти.