ВажливеСоціум

Зеленський потрапив до списку фаворитів на Нобелівську премію миру

Президент України Володимир Зеленський перебуває у списку фаворитів на Нобелівську премію миру. Про це 30 вересня повідомляє Reuters із посиланням на дані букмекерів.

“Нобелівська премія миру цього року може засудити війну в Україні, відзначивши противників президента Росії Володимира Путіна, волонтерів, які допомагали мирним жителям, або президента України Володимира Зеленського, який займає високі позиції у списках букмекерів”, – пише агентство.

Як заявив директор Інституту дослідження проблем миру в Осло Генрік Урдал, “це може бути нагорода для дійових осіб усередині України”.

При цьому він наголосив, що орган із нагородження буде “обережним” щодо визнання лідера держави, яка бере участь у війні, навіть якщо Україна не спровокувала її, оскільки сторона у збройному конфлікті “завжди залучена до діяльності, яка є проблематичною”.

За даними Reuters, до списку номінантів на Нобелівську премію миру цього року потрапили опозиціонери Світлана Тихановська з Білорусі та Олексій Навальний із Росії, шведська екоактивістка Грета Тунберг, британський телеведучий Девід Аттенборо, міністр закордонних справ Тувалу Саймон Кофе та група Frida.

Раніше повідомлялося, що політики країн Європи висунули Зеленського та народ України на Нобелівську премію миру.

Нагадаємо, торік нагороду отримали журналісти – головний редактор російської Новой газеты Дмитро Муратов та засновниця філіппінського видання Rappler Марія Ресса.