ВажливеСоціум

Заправляти повний бак або по 10 літрів: як краще скорочувати витрати на бензин

Відповідь вас здивує.

У власників транспортних засобів все ще не склалася однозначна думка про те, як правильно заправляти паливний бак. Одні замовляють заправку до повного, інші роблять це за кількістю літрів. Розглянемо, який з цих варіантів виявляється більш ефективним, інформує Ukr.Media.

З кожним роком вартість палива зростає. З цієї причини багатьом автомобілістам складно приїхати на АЗС і віддати кругленьку суму за повний бак. Найчастіше власники транспортних засобів приїжджають на станції, щоб залити 10 літрів пального. Таке рішення має один недолік — доводиться приїжджати на заправку практично кожен день.

Навіть якщо АЗС знаходиться по дорозі додому, доводиться проїжджати кілька зайвих кілометрів. Крім того, слід враховувати тимчасові витрати, так як на станції може бути велика черга.

Так як відвідування АЗС стає більш частим, зростає небезпека залити в паливний бак сурогат. Така неприємність змусить автомобіліста проводити повноцінну очистку паливної системи. Ще одна суттєва проблема — після кожної такої заправки паливний насос буде ледь покритий бензином. Нагадаємо, що саме паливо відповідає за змазування і охолодження помпи. В результаті насос може швидко вийти з ладу, а його заміна обійдеться власнику транспорту у велику суму.

У автомобілістів є ще одна крайність — заправлятися до горловини. У теплу пору року паливо всередині може розширюватися. Через це підвищується тиск, і навіть може розірвати бак. Тому в спеку в бак слід заливати 40 літрів при загальному обсязі 50 літрів. Якщо виконувати рекомендації по заправці, можна запобігти можливим проблемам.

Заправка паливного бака автомобіля — процедура, яка повинна проводитися при строгому виконанні певних правил. Так можна уникнути можливих проблем.