ВажливеПолітика

Залужний обговорив з Міллі підсилення української артилерії

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив необхідність нарощування вогневої сили ЗСУ з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Про це Залужний увечері у четвер, 13 жовтня, повідомив у Facebook.

“Щодо ситуації на фронті. Вона складна, але контрольована. Противник має перевагу в артилерії, тому питання підвищення вогневих можливостей Збройних сил України залишається актуальним. Також важливим є питання створення системи інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони”, – написав Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що предметно обговорив із Міллі результати зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн, яка відбулася 12 жовтня.

“Я щиро вдячний країнам-партнерам за послідовну підтримку нашої держави та військову допомогу, завдяки якій ми успішно протистоїмо російській агресії, а генералу Міллі – за лідерство у цій надважливій справі”, – написав він.

Залужний також повідомив, що Міллі передав привітання всім українським військовим із наступним Днем захисників та захисниць України.

Нагадаємо, за підсумками вчорашньої зустрічі Рамштайн-6 в ОП анонсували закриття неба над Україною.