ВажливеСоціум

Як “правило трьох яблук” допоможе спланувати ваш день правильно

Слід вибрати лише три найважливіші справи.

Якщо ви постійно завалені роботою і домашніми справами, можливо, варто переглянути підхід до планування дня. Психологи розповіли про «правило трьох яблук», інформує Ukr.Media.

“Правило трьох яблук” дозволяє нам виконувати рівно три пріоритетні справи в день, саме ця кількість вирішуваних завдань є ефективною для людини.

Спробуйте в руці утримати більше трьох яблук, не вийде. Зі справами теж саме. Уявіть собі, що ваші завдання на день — яблука, — порадили психологи.

Слід вибрати тільки три найважливіших справи, які ви будете вирішувати протягом робочого дня. Підійдіть усвідомлено до планування справ, «правило трьох яблук» не дозволить вам відволіктися на дрібні завдання.

Будьте зосередженими, не використовуйте під час робочого дня музику. Каву і чай слід пити тільки в обідню перерву. Шкідливі звички сильно заважають продуктивності, — пояснили фахівці.

Краще не брати на себе складніші завдання. Ви повинні бути на 100% впевнені, що протягом дня точно виконаєте лише ці три завдання.

Мозок весь час намагається переключитися на щось неважливе і, якщо ви день у день відкладаєте одні й ті ж справи, задумайтеся, можливо ці справи абсолютно не значущі і не важливі і їх можна сміливо не виконувати, — порадили експерти.

“Правило трьох яблук” можна перенести і на своє особисте життя, це дозволить вам дисциплінувати мозок і ефективно працювати в режимі багатозадачності.