ВажливеНаука

Як холод впливає на ваш мозок — цікаві факти

Іноді його робота не піддається нашому контролю.

Вважається, що мозкова активність змінюється, коли температура за вікном значно знижується. При цьому експерти наголошують, що багато популярних фактів про мозок — звичайні міфи, які не мають відношення до реальності. Ми вирішили зібрати цікаві факти, які експерти встигли схвалити, і в правдивості яких не доводиться сумніватися, інформує Ukr.Media.

Холод ніяк не впливає на настрій

Багато людей щиро вірять в те, що осіння депресія дійсно існує, і тут експерти іноді підтверджують, що з настанням холодів настрій може погіршитися, проте після декількох днів адаптації у звичайної людини пропадають будь-які хвилювання з приводу відходу спекотних літніх днів. Насправді нашому мозку абсолютно все одно, який сезон ми переживаємо цієї миті, головне, ви повинні підтримувати колишню активність і не переохолоджуватися, і в цьому випадку хандра і пригнічений настрій вам точно не загрожує, які б дощі не йшли за вікном офісу.

Холод змушує більше їсти

А ось це правда. Несвідомо ми готуємось до зими, а для цього необхідний запас жиру, який повільно, але вірно, набігає за осінні місяці. Причому весь цей час ви можете не вилазити з спортзалу, проте ваш мозок буде схиляти вас до вживання калорійних продуктів, час від часу ви не зможете чинити опір і будете зриватися на ароматну піцу або ситну страву в гостях. Влітку і навесні нам краще вдається тримати себе в руках.

Ви стаєте сентиментальнішими

Ще один цікавий факт — восени частіше, ніж в іншу пору року, хочеться дивитися фільми про любов, про це прекрасно знають і продюсери, навмисно плануючи прем’єри подібних картин на осінньо-зимовий період. Психологи пояснюють цю тягу бажанням психологічного тепла і якщо ми його не отримуємо з близькою людиною, то намагаємося заповнити шляхом перегляду ніжних фільмів і на час компенсуємо цей недолік.