Здоров'яСоціум

Виноград і вагітність: користь та протипоказання

Деякі кажуть, що він дуже шкідливий, але ми розповімо правду.

Вагітність — це такий цікавий час в житті. Звичайно, ідея виростити людське тіло всередині себе сама по собі є дивом. Проте, за змінами, через які проходить ваше тіло, цікаво спостерігати, інформує Ukr.Media.

Наприклад, відраза до їжі і тяга до їжі, здається, живуть своїм власним життям. Хоча ви можете відчувати нудоту і блювоту, ранкова нудота зазвичай зменшується в другому триместрі. Ви можете виявити, що зациклені на їжі, яку ніколи раніше не їли, або вмираєте від їжі, яку любите за своєю природою.

Хоча у вас може бути стереотипна пристрасть до дивних комбінацій, таких як соління та морозиво, ви можете просто жадати цитрусових та інших фруктів. Але чи безпечно їсти виноград під час вагітності?

Чому виноград помилково вважають шкідливим під час вагітності

Існує помилка щодо вживання винограду під час вагітності. У своїй природній формі виноград містить невелику кількість рослинної речовини, відомої як ресвератрол.

Ресвератрол діє як антиоксидант в організмі і дає багато переваг. Він допомагає знизити кров’яний тиск, підвищує активність мозку і підвищує чутливість до інсуліну. Ресвератрол також міститься в червоному вині, ягодах і арахісі. У невеликих кількостях ресвератрол, що міститься в рослинах, таких як виноград, є прекрасним доповненням до харчування і допомагає як мамі, так і дитині.

Проте, ресвератрол також доступний у вигляді добавок. При прийманні у великих дозах під час вагітності він може вплинути на розвиток печінки дитини в утробі матері. Але ресвератрол, що міститься в добавках, є концентрованим, і його не можна відтворити, просто поїдаючи виноград.

Виноград містить безліч поживних речовин

Виноград досить поживний. Відомо, що він знижує кров’яний тиск, рівень холестерину і рівень цукру в крові на додаток до постачання поживних речовин, що володіють антивіковими і протираковими властивостями.

Виноград містить безліч вітамінів групи B, в тому числі тіамін, рибофлавін і В6. Вітаміни групи B необхідні для пренатального росту і розвитку. У вашому організмі вони перетворюють вуглеводи в енергію, а також допомагають нервовій системі, м’язам і серцю працювати оптимально. Тіамін необхідний вашій дитині для забезпечення правильного розвитку мозку.

Ще одна причина їсти виноград в тому, що він універсальний. Його можна розтовкти в сік, перетворити в джеми і желе або просто з’їсти прямо з куща. Його також легко взяти з собою для швидкого і здорового перекусу.