ВажливеПолітика

Відхід Джонсона: Британія збереже підтримку України

Великобританія продовжуватиме надавати підтримку Україні і після того, як нинішній британський прем’єр-міністр Борис Джонсон складе свої повноваження. Про це заявив міністр оборони Бен Воллес, повідомляє Sky News.

“Допомога, яка надається Україні, – це не лише одна людина. Ми – не я, не прем’єр-міністр, це зусилля всіх. У всьому цьому важливі дії”, – зазначив він.

За словами чиновника, Великобританія “повністю підтримує” український народ.

Зазначимо, що глава британського уряду Борис Джонсон, який активно підтримував Україну після початку повномасштабного вторгнення РФ, оголосив 7 липня, що подає у відставку. Він йде з посади прем’єр-міністра Великобританії та голови Консервативної партії.

Водночас чиновник продовжить виконувати функції прем’єр-міністра до осені, доки не оберуть нового лідера політичної сили, який замінить його на цій посаді.

Нагадаємо, що, згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, у Британії проходять підготовку понад тисячу українських військових.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Великобританії Бен Уоллес – фаворит Консервативної партії на посаду прем’єр-міністра замість Бориса Джонсона.

Крім того, Укрзалізниця прикрасила свій логотип у соцмережах “шапкою” розпатланої світлої шевелюри на честь прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, який іде з посади.