ВажливеПолітика

У Києві відреагували на статус кандидата у ЄС

Президент України Володимир Зеленський назвав надання Україні статусу члена в ЄС одним з найважливіших рішень для України за всі 30 років незалежності. Це рішення прокоментували також прем’єр-міністр та голова Верховної Ради.

Так, Зеленський назвав рішення Європейської ради унікальним та історичним моментом у відносинах України та ЄС.

“Щиро вітаю рішення лідерів ЄС надати Україні статус кандидата. Це унікальний та історичний момент у відносинах України та ЄС. Вдячний президентам Євроради Шарлю Мішелю та Європейській комісії Урсулі фон дер Ляєн та лідерам держав Євросоюзу за підтримку. Майбутнє України – в ЄС”, – написав Зеленський у Twitter.

Також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав надання Україні статусу кандидата у ЄС “новим етапом розвитку нашої європейської держави”.

“Історичний день для України та новий етап розвитку нашої європейської держави. Офіційний статус кандидата на членство в ЄС – це нові реформи, масштабне зближення з ЄС у всіх секторах економіки та процес повного входження до єдиного ринку Євросоюзу”, – написав Шмигаль у Twitter.

У свою чергу голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Україна “виборола своє бажане роками “YES” від ЄС”.

“А наступна зупинка: “Україна – країна-член ЄС”, – написав Стефанчук.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що політичне керівництво країни зробить усе, щоб швидко виконати необхідний план, який дозволить Україні розпочати переговори щодо вступу до Європейського Союзу.

Нагадаємо, сьогодні ввечері Європейська рада надала Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу.