Соціум

У Данії роздаватимуть гроші особам похилого віку, щоб компенсувати інфляцію

Парламент Данії ухвалив рішення про грошові виплати особам похилого віку та інші заходи на підтримку на загальну суму 3,1 мільярда данських крон ($439 мільйонів) для пом’якшення впливу стрімкої інфляції та високих цін на енергоносії. Про це повідомляє Reuters.

Особи похилого віку з низькими доходами отримають неоподатковувану виплату в розмірі 5 000 крон ($706).

“Економіка Данії принципово сильна, але їй кидає виклик зростання цін у зв’язку з війною Путіна в Україні. Тому я радий, що тепер ми можемо допомогти декому з тих, для кого інфляція є особливо тяжкою”, – сказав міністр фінансів Ніколай Ваммен.

Заходи, які також передбачають зниження тарифів на електроенергію, фінансуватимуться за рахунок зниження державних інвестицій, – це, за словами мінфіну країни, допоможе уникнути підвищення цін.

Центральний банк раніше попереджав, що компенсація данцям з низьким рівнем доходів і особам похилого віку грошовими виплатами може посилити ціновий тиск на економіку. Але заходи, що яких вдаються в Данії, є менш масштабними, ніж аналогічні в деяких інших європейських країнах.

Раніше депутати погодилися розділити субсидію в розмірі 2 мільярдів крон серед 419 000 домогосподарств, які дуже постраждали від зростання рахунків за електроенергію.

Раніше повідомлялося, що Данія підтримує євроінтеграцію України.