Соціум

Туреччина прогнозує рух “зерновим коридором” у найближчі тижні

Перші судна можуть пройти “зерновим коридором” у найближчі два тижні. Про це повідомив речник президента Туреччини Ібрагім Калин в інтерв’ю Bloomberg.

“Судна, що залишають порти Одеси, виходитимуть у Чорне море за маршрутом, визначеним українською стороною. Після входу в турецькі води їх продовжать відстежувати. Після прибуття до Стамбулу, судна оглядатимуть. Та ж процедура застосовуватиметься для суден, що відбувають у напрямку чорноморських портів”, – сказав Ібрагім Калин.

Крім того, на думку Калина, досягнуті домовленості у разі їх успішної реалізації зможуть стати кроком до нових домовленостей, наприклад про припинення вогню, обмін полоненими та довгостроковими мирними угодами.

“На основі згоди двох сторін укладено угоду. Якщо ці домовленості вдасться зберегти, а також, якщо їх підтримають й інші країни, буде сформована атмосфера довіри, яка прокладе шлях до нових домовленостей, наприклад, про припинення вогню, обмін полоненими та довгостроковими мирними угодами”, – сказав прес-секретар президента.