ВажливеПолітика

Трасс випереджає Сунака в перегонах на посаду голови “консерваторів” – опитування

Глава МЗС Великобританії Ліз Трасс випереджає з великим відривом у перегонах за посаду лідера Консервативної партії екс-канцлера Казначейства Ріші Сунака. Майбутній глава політсили водночас має стати британським прем’єром. Про це свідчать результати опитування YouGov на замовлення британського каналу Sky News.

Дані опитування свідчать, що Трасс підтримають 66% членів Консервативної партії, якщо виключити тих, хто не визначився чи не має наміру голосувати. Тоді як Сунак має тільки 34%.

За словами журналістів, за два тижні розрив між кандидатами скоротився з 38% до 32%, хоча вони вважають, що цього поступового зміцнення позицій не вистачить Сунаку, щоб обійти свою конкурентку.

З 12 по 17 серпня в рамках дослідження було опитано 1 089 консерваторів – 57% із них уже проголосували, 38% збираються це зробити. Серед тих, хто вже проголосував, 68% обрали Трасс і 31% – Сунака.

Нагадаємо, під час перших теледебатів претенденти на посаду прем’єр-міністра Британії Ріші Сунак і Ліз Трасс посперечалися за бачення майбутнього британської економіки.

Раніше Трасс заявила, що Великобританія виступає за конфіскацію російських активів, які потрапили під санкції, на користь України.