ВажливеСоціум

США стали світовим лідером з експорту зрідженого газу

США стали світовим лідером за обсягом експорту зрідженого природного газу (ЗПГ) за підсумками першої половини 2022 року. Про це повідомила у своєму звіті EIA.

У звіті зазначається, що експорт ЗПГ зі США збільшився на 12% у першій половині цього року, порівняно з другою половиною 2021 року. Загалом експорт становив, у середньому, 317 млн. кубометрів на добу за звітний період.

За даними EIA, не менш як 71% експорту ЗПГ із США припадало на ЄС та Велику Британію протягом перших п’яти місяців 2022 року.

“Експорт ЗПГ із США зріс із трьох причин: збільшення експортних потужностей ЗПГ, підвищення міжнародних цін на природний газ та ЗПГ і збільшення світового попиту, особливо в Європі”, – йдеться у звіті EIA.

При цьому завантаження пікових потужностей на семи об’єктах з експорту ЗПГ до США, в середньому, становило 87% у першій половині 2022 року, що аналогічно до середнього завантаження в 2021 році.

Раніше також повідомлялося, що Литва отримала партію ЗПГ із США. Судно прибуло з порту Лейк-Чарльз, розташованого в штаті Луїзіана, де діє завод зі зрідження газу Cameron LNG.