Соціум

США оголосили про санкції стосовно 100 білоруських офіційних осіб

Держдеп США оголосив про обмеження стосовно 100 білоруських офіційних осіб. Про це йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, пише Європейська правда.

У санкційному списку – особи, які мають високі посади в адміністрації Лукашенка, МВС, Комітеті державної безпеки (КДБ), Центральній виборчій комісії, Генеральній прокуратурі, Головному управлінні Слідчого комітету, Міністерстві транспорту і зв’язку, Головному управлінні з боротьби з організованою злочинністю та корупцією, Військово-повітряних силах і військах протиповітряної оборони, також члени парламенту, судді, співробітники служби безпеки, члени виконавчих комітетів і адміністратори державних університетів.

У Держдепі зазначили, що особи, які потрапили до списку, були залученими до насильницьких арештів мирних демонстрантів, обшуків будинків і офісів журналістів, представників опозиції та активістів, фальсифікації виборів та інших порушень.

Раніше влада Білорусі визнала екстремістськими матеріалами набори стікерів з Telegram із загальними назвами Luka та Sasha 3%, присвячені формальному лідеру країни Олександру Лукашенку.

Також у Білорусі визнали екстремістськими соцмережі радника керівника ОП Олексія Арестовича. Вони будуть заблокованими на території країни.