ВажливеПолітика

США оголосили новий пакет допомоги Україні на $450 мільйонів

Білий дім офіційно оголосив про виділення додаткових $450 мільйонів у якості оборонної підтримки України, щоби забезпечити передачу ЗСУ більше озброєння й техніки, в тому числі систем HIMARS, боєприпасів та іншого обладнання.
Про це заявив у четвер під час брифінгу в Білому домі координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати оголосили про виділення додаткової оборонної підтримки Україні на суму $450 мільйонів в межах наших зобов’язань, щоби допомогти Україні захистити її демократію на тлі неспровокованої агресії з боку росії»,- зауважив представник Білого дому.

Кірбі уточнив, що новий пакет передбачає надання Україні «озброєння й обладнання, включно із новими системами HIMARS, десятки тисяч додаткових снарядів для вже наданих артилерійських систем, а також сторожеві катери».

Допомога виділяється в рамках механізму президентських повноважень (Presidential Drawdowns), і це вже 13-й раз, коли глава Білого дому застосовує цей формат для відправки оборонної допомоги Україні впродовж нинішньої війни. Таким чином, США поставили ЗСУ озброєння й обладнання на загальну суму $6,1 мільярда від початку масштабної російської агресії.