ВажливеСоціум

Скільки коштує найдорожчий автомобіль в світі — ви ніколи не вгадаєте

Де верхня межа, покаже фотопідбірка найдорожчих авто світу.

Перед тим, як читати далі, подумайте: яку ціну для такої речі, як легковий автомобіль, ви б визнали повним абсурдом? А тепер перевірте свої відчуття, переглянувши нашу добірку десяти найдорожчих автомобілів світу, інформує Ukr.Media.

У світі є кілька сотень автомобілів, ціна яких перевищує $1 мільйон. Деякі з них випускаються серійно, хоча і в дуже невеликих кількостях.

Bugatti Divo — $5,8 млн

Полегшена та форсована версія серійної моделі Chiron.

SP Automotive Chaos — $6,4 млн

З цим автомобілем хоча б зрозуміло, за що ціна — його потужність складає неймовірні 2000 л. с., а один екземпляр форсований навіть до 3000 л. с.

Pagani Codalunga — $7,4 млн

Суперкар з ексклюзивним дизайном, випущений надмалою серією із 5 екземплярів.

Mercedes-Maybach Exelero — $8 млн

Maybach розробив автомобіль на замовлення німецького підрозділу шинної компанії Goodyear, щоб випробувати нові елітні покришки.

Bugatti Centodieci — $9 млн

Найдорожчий серійний автомобіль світу, хай і дуже малосерійний — 10 екземплярів, випущених з нагоди 110-річчя марки Bugatti.

Rolls-Royce Sweptail — $12,8 млн

У 2017 році автомобіль поставив новий рекорд вартості. Більше про нього майже нічого не відомо.

Bugatti La Voiture Noire — $13,4 млн

Кастомізована версія серійного Bugatti Chiron, зроблена в єдиному екземплярі.

Rolls-Royce Boat Tail — $28 млн

Ціну цього автомобіля, що існує в єдиному екземплярі, журналісти визначили приблизно за чутками. У ньому є навіть холодильник для шампанського та вбудована парасолька, але чому автомобіль коштує так дорого, залишається загадкою.

Зауважимо ще, що в добірку включені тільки нові автомобілі за вартістю, яку перший власник заплатив автовиробникові. Аукціонні ціни на унікальні ретро-кари можуть бути ще вищими.