ВажливеПолітика

Сенат США закликав визнати РФ спонсором тероризму

Сенат Сполучених Штатів Америки увечері в середу, 27 липня (у четвер, 28 липня, за Києвом), ухвалив резолюцію, в якій закликає Білий дім визнати Росію державою-спонсором тероризму через її дії в Україні, Грузії, Сирії, а також у Чечні, повідомляє The New York Times.

У документі наголошується, що дії Росії призвели до загибелі “незліченної кількості безневинних чоловіків, дітей та жінок”.

Таку ж резолюцію внесено на розгляд Конгресу – нижньої палати американського парламенту. Її, як очікується, має підтримати спікер палати Ненсі Пелосі.

При цьому конгресмени та сенатори не можуть ухвалити це рішення самостійно, його має винести Держдепартамент, який виконує у США функції міністерства закордонних справ.

Якщо Держдеп прийме цю резолюцію, то Росія стане п’ятою країною в списку спонсорів тероризму Держдепу США, куди вже входять Куба, Північна Корея, Іран і Сирія.

Нагадаємо, тижнем раніше Конгрес США звернувся до держсекретаря Ентоні Блінкена з вимогою визнати Росію країною, яка підтримує політику терору. Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що якщо уряд відмовиться, то інакшому випадку це зробить сам Конгрес.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада підтримала звернення до Палати представників і Сенату Конгресу США про визнання Росії державою-спонсором тероризму.