ВажливеПолітика

МВФ прогнозує глобальну кризу в усьому світі

Нинішній рік виявиться складним для світової економіки. У 2023 році ризики глобальної рецесії тільки збільшаться, що, у свою чергу, загрожує глобальною кризою. Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва, повідомляє Reuters.

Вона зазначила, що подальші перебої у постачанні природного газу до Європи загрожують багатьом економікам рецесією – помірним спадом та уповільненням темпів економічного зростання.

За її словами, війна в Україні на сьогоднішній день вже вплинула на світову економіку і надалі лише посилить кризу.

“Країни повинні зробити все, що в їхніх силах, щоб знизити високу інфляцію… тому що стабільно висока інфляція може завадити відновленню та ще більше погіршити рівень життя, особливо для вразливих верств населення”, – повідомила глава МВФ.

Георгієва також наголосила, що більш багаті країни мають надати термінову підтримку тим, хто потребує. Це дозволить уникнути подальшого голоду, недоїдання та міграції.

Нагадаємо, що у травні в МВФ заявили про найгірший стан світової економіки з часів Другої світової.

Раніше повідомлялося, зростання економіки сповільнилося у всьому світі. Причиною стали зростання цін, наслідки війни в Україні і перебої в ланцюжку поставок, що продовжуються. Особливо сильно спад помітний у Європі.