ВажливеЗдоров'я

Медики назвали продукти, що провокують головний біль та мігрень

Люди повинні уважно ставитися до свого харчування.

Американські лікарі заявили про список продуктів, які можуть викликати головний біль. Фахівці рекомендують акуратно ставитися до вживання сиру, шоколаду, кави і вина. За статистикою, саме ці найменування можуть спровокувати мігрень, інформує Ukr.Media.

Мігрень — досить поширене захворювання, яким страждає 14% всього населення в світі. Один з факторів, що впливає на появу головного болю — це їжа. Якщо ви страждаєте від частої мігрені, спробуйте внести зміни у свій раціон.

Доктор Вінсент Мартін, директор Центру головного болю в Медичному коледжі Університету Цинциннаті, заявив, що люди, які схильні до мігрені, повинні уважно ставитися до свого харчування. Спеціаліст рекомендує вести харчовий щоденник і спостерігати за станом здоров’я.

Якщо після вживання певного продукту у вас з’явилася мігрень, спробуйте виключити його з раціону на місяць і спостерігайте за самопочуттям. Доктор підкреслив, що деякі продукти можуть викликати біль практично відразу, а інші тільки через добу.

Також лікар зазначив, що реакція організму у кожного індивідуальна. Їжа, що провокує головний біль у одного пацієнта, може бути абсолютно безпечною для іншої людини.

Найпоширеніша їжа, яка сприяє появі болю:

– Алкоголь
– Штучні підсолоджувачі
– Перероблене м’ясо, а саме: ковбаса, хот-доги, гамбургери
– Цитрусові

Згідно з дослідженням, проведеним у 2018 році Європейським журналом неврології, близько 36% учасників повідомили про вплив алкоголю на появу головного болю. При цьому велика частина досліджуваних заявили про те, що найчастіше мігрень починалася після вживання червоного вина.