Соціум

Кабмін вніс виготовлення ліків до списку пріоритетних галузей

Кабінет Міністрів розширив перелік пріоритетних галузей економіки. Уряд додав до списку фармацевтичну промисловість – виробництво лікарських засобів та медичних виробів. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я на сайті відомства пояснила, що включення фармацевтичної промисловості до переліку пріоритетних галузей економіки допоможе залучити державну інвестиційну підтримку виробництв, а також збільшити кількість робочих місць.

“Це дозволить уникнути колапсу у забезпеченні системи охорони здоров’я лікарськими засобами та медичними виробами, гарантуватиме їх безперебійне виробництво, отже, і постачання до кінцевого споживача. Населення України буде забезпечене доступом до якісних ліків та медвиробів”, – розповіли у відомстві.

Нагадаємо, із серпня 2022 року в Україні почнуть виписувати електронні рецепти на антибіотики. Це перший етап впровадження електронного рецепту на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у вирішенні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.