ВажливеСоціум

HIMARS змінюють баланс сил на Донбасі – The Wall Street Journal

Реактивні системи залпового вогню HIMARS вже починають змінювати баланс сил на Донбасі, де РФ має значну перевагу в артилерії. Про це в інтерв’ю The Wall Street Journal розповіли українські військові.

Як розповів командир артилерійської батареї Валентин Коваль, ситуація змінилася минулого тижня, коли його підрозділ отримав ці РСЗВ.

За словами Коваля, у темну пору доби українські захисники вивели ракетну установку на позицію, набрали координати і натиснули кнопку пуску. За словами командира, який управляє двома батареями HIMARS, шість ракет потрапили по позиціях окупантів і суттєво знищили їх.

Оператори цих систем розповіли, що подвоїли проникнення на територію, що утримується російськими загарбниками, з більшою точністю і меншим ризиком для себе.

“Ці HIMARS дуже сильні. Вони дозволяють нам максимально вставляти їм (окупантам – ред.) палиці в колеса. Для нас це величезна перевага. Росія не має нічого подібного”, – наголосив Коваль.

CNN також повідомляє, що на спеціальному закритому брифінгу один із високопоставлених військових Пентагону зазначив, що ЗСУ досить вдало використовують HIMARS.

“ЗСУ досягли значних успіхів у використанні систем HIMARS, вражаючи ворожі командні пункти. Українці тепер можуть ретельніше вибирати цілі, які будуть підривати російську армію, і знищувати їх систематичніше, ніж тоді, коли воювати доводилося артилерійськими системами меншої дальності”, – заявив чиновник Пентагона.

Нагадаємо, голова Міноборони Олексій Резніков повідомив про прибуття РСЗВ HIMARS до України.

Раніше в США заявили, що чотири системи HIMARS з боєприпасами та навченим екіпажем буде введено в експлуатацію в Україні до кінця червня.