ВажливеСоціум

Генпрокурор США з неоголошеним візитом прибув до України

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд прибув до України, щоб зустрітися із генеральним прокурором Іриною Венедіктовою. Вони обговорять військові злочини Росії, повідомив представник Міністерства юстиції США у Twitter.

“У ході неоголошеної поїздки генеральний прокурор Меррік Гарланд відвідав Україну та підтвердив відданість США допомоги у виявленні, затриманні та судовому переслідуванні осіб, причетних до військових злочинів та звірств”, – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі із журналістами Гарланд заявив, що злочинці не зможуть сховатися.

“Я тут, щоб висловити непохитну підтримку Сполученими Штатами народу України в розпал неспровокованого і несправедливого російського вторгнення… Сполучені Штати надсилають безпомилковий сигнал. Сховатись ніде. Ми і наші партнери використовуватимемо всі доступні способи, щоб переконатися, що ті, хто несе відповідальність за ці злочини, були притягнуті до відповідальності”, – сказав американський генпрокурор.

Він повідомив, що американський Мін’юст уже створив групу з розслідування воєнних злочинів.

“Ця група також відіграватиме важливу роль у розслідуванні потенційних військових злочинів, щодо яких США мають юрисдикцію, таких як вбивства і поранення американських журналістів, які висвітлюють неспровоковану російську агресію в Україні”, – зазначив Гарланд.