ВажливеПолітика

ФРН готова надати Україні “гарантії безпеки”

Берлін готовий надати Україні “гарантію безпеки” на тлі російської агресії. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляють РосЗМІ.

При цьому Шольц уточнив, що наразі порядок надання таких гарантій обговорюється в рамках Великої сімки (куди, окрім Німеччини, входять США, Канада, Японія, Франція, Італія та Велика Британія).

До речі, під час прес-конференції після саміту G7 29 червня Шольц уникнув прямої відповіді на питання про обіцяні Україні гарантії безпеки. Його відповідь викликала скандал у Німеччині.

Так, на прес-конференції журналістка запитала канцлера, чи не міг би він конкретизувати, про що йдеться у питанні надання Україні гарантій безпеки.

Шольц посміявся і сказав: “Міг би”, – після чого зробив паузу. “Це все”, – додав він після недовгого мовчання та розвів руками. Така відповідь викликала шквал критики у журналістів та користувачів соцмереж.

Нагадаємо, напередодні гарантії безпеки для України президент Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.