ВажливеСоціум

Експерти розповіли, скільки телефонів викине цього року населення Землі

Цьогоіч по всьому світу на звалище вирушить загалом 5,3 млрд мобільних телефонів. А вже до 2030 року у світі на звалище стануть викидати близько 74 млн тонн електроніки та електротехніки щорічно. Такий підрахунок зробили учасники міжнародного форуму відходів електроніки та електроприладів (WEEE) у п’ятницю, 14 жовтня, повідомляє ВВС.

Зазначається, що прогноз WEEE розроблено на основі глобальної статистики продажів, наочно демонструє колосальну проблему, де “електронні відходи” є загрозою для навколишнього середовища.

Дослідники встановили, що люди не поспішають віддавати на переробку свої телефони, а це означає, що цінні метали – наприклад, кобальт в акумуляторах чи мідь у електропроводці – для нових телефонів доведеться видобувати знову.

“Більшість людей просто не замислюється про те, що кожен із цих невеликих предметів має пристойну цінність уже сам по собі”, – сказав генеральний директор WEEE Паскаль Леруа.

На сьогоднішній день по всьому світу налічується близько 16 млрд мобільників. При тому, що в Європі, наприклад, майже кожен третій апарат давно не використовується.

Зазначимо, експорт смартфонів вартістю нижче 10 тисяч рублів до Росії склав у першому півріччі 2022 року 2,7 млн ​​одиниць. Цей показник на 56% менший, ніж за аналогічний період минулого року.