ВажливеСоціум

Дунайські порти України оновили рекорд відвантаження

У серпні українські дунайські порти відвантажили понад 2 млн. тонн, що стало абсолютним рекордом за всю історію цих портів. Про це в ефірі Українського радіо повідомив заступник голови Адміністрації морських портів Дмитро Баринов.

При цьому з розблокованих чорноморських портів за місяць було відправлено 1,7 млн ​​тонн аграрної продукції.

“Станом на 1 вересня вже 1,7 млн ​​тонн завантажено та відправлено з українських чорноморських портів. 70 суден зайшло до наших портів і стільки ж вийшло до портів призначення”, – розповів він.

Наразі АМПУ має 64 заявки на входження суден для навантаження.

“До війни ми відвантажували близько 5 мільйонів тонн агропродукції зі всіх портів України. З огляду на те, що є тимчасово окуповані порти, ми розраховуємо, що вийдемо на 3-4 млн тонн щомісяця”, – зазначив Баринов.

Також він зазначив, що протягом серпня рівень фрахту та рівень страхових тарифів знижувалися.

“Тобто, бізнес повірив, що це працює. І черга суден, що спостерігається в турецьких територіальних водах, це доводить. Іноземні судновласники та покупці повертаються в Україну, і ми експортуємо (продукцію) у більш ніж 20 країн світу. Зараз найбільше до Туреччини, Єгипету, Південної Кореї та Європи”, – повідомив заступник голови АМПУ.

За даними Мінагрополітики, всього за серпень Україна експортувала понад 4,5 млн. тонн агропродукції – максимум з початку війни.