ВажливеПолітика

Для України розпочинається важливий тиждень – Зеленський

Для України розпочинається важливий тиждень. Протягом семи днів українська армія піде у наступ на фронті. Крім того, влада країни чекає на візити західних партнерів до Києва. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

“Цього тижня будуть важливі візити наших партнерів, важливі переговори, а найголовніше – буде подальше просування українських позицій. На фронті, у дипломатії та економіці”, – сказав він.

Також, український лідер нагадав, що наступного тижня – 28 липня, в Україні вперше відзначається День Української Державності.

Зеленський наголосив, що, незважаючи на всі незгоди війни, українці все одно відзначатимуть це свято.

“Завтра починається важливий тиждень – символічний. Тиждень, коли ми вперше відзначимо День Української Державності 28 липня. Вперше. Зазначимо під час такої жорстокої війни – на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але зауважимо. українців не зламати”, – заявив Зеленський.

Президент пояснив, що День Української Державності затверджуватиме зв’язок тих, хто живе нині із багатьма поколіннями. Він підкреслив, що українці мають понад тисячу років досвіду державного будівництва, культури та самобутності.

“Зараз у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у ​​боях, навіть просто у розмовах звичайних українців про те, що відбувається ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких самих характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж відношення до життя, і найголовніше – ставлення до України та до ворога”, – каже Зеленський.

Глава держави впевнений: українці ніколи не віддадуть своєї незалежності і не зламаються.

“Лише ті, хто абсолютно не знає історії і абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за сторіччя. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини . Не цього разу!”, – акцентував президент.

Він закликав українців берегти єдність, працювати разом на перемогу.

“А значить, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням. Це стосується і нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху до об’єднаної Європи, до повноправного членства в ЄС, і нашої здатності стати однією з найсучасніших країн світу.

Немає зараз тих, хто б у цьому сумнівався. Є лише ті, хто сперечається, як цього досягти”, – зазначив глава держави.

“Навіть окупанти визнають: Україна переможе. Це можна почути у їхніх розмовах про те, що вони розповідають своїм близьким, коли зв’язуються з ними”, – звернув увагу Зеленський.

Президент закликав співвітчизників “не розслаблятися”, а, як і за попередні п’ять місяців війни, робити все, щоб завдати ворогові найбільших втрат і щоб зібрати для України якнайбільше підтримки.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ відкрито розпочинають контрнаступальні дії. Про це повідомляє радник голови Херсонської ОВ Сергій Хлань.