ВажливеПолітика

Держава покриє заборгованість за навчання 13 тис. українських студентів

Кабінет Міністрів України розпорядився виділити кошти з резервного фонду держбюджету для компенсації ВНЗ заборгованості студентів за другий семестр навчання. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Так, ідеться про претендентів на освіту, зареєстрованих на територіях бойових дій, а також тих, що перебувають у тимчасовій окупації або блокуванні. Їх кількість становить понад 13 тисяч осіб.

“З метою упорядкування ситуації МОН ініціювало питання компенсації витрат установ вищої освіти, що належать до сфери управління міністерства. Так, у 2022 році 86 млн 814,4 тис. гривень буде виділено МОН для подальшого спрямування закладам вищої освіти”, – зазначив глава відомства.

Він пояснив, що через відсутність надходження коштів від оплати за навчання неможливо забезпечувати своєчасну виплату заробітної плати науково-педагогічним та іншим працівникам або розраховуватись за надані комунальні послуги.

Раніше Шкарлет розповів про формат 2022/23 навчального року. Зокрема, влада розглядає варіант, у рамках якого частина дисциплін викладатиметься в офлайн-форматі, а частина – онлайн.