ВажливеЗдоров'я

Чому корисно спати з чоловіком на окремих ліжках — думка психолога

Ви здивуєтеся, коли почуєте це!

Ми знаємо, що хороший нічний сон має вирішальне значення для гарного самопочуття. Без нього ми відчували б себе дратівливими, примхливими і розсіяними. Але що, якщо поганий сон викликаний тим, що Ви ділите ліжко з партнером? Хоча деяким це може здатися дивним, насправді сон окремо може бути корисним для здоров’я, інформує Ukr.Media.

Ділимося з вами думкою клінічного психолога Шелбі Харріс, яка радить всім парам почати спати окремо.

Чому роздільний сон з чоловіком може допомогти вашому здоров’ю

За даними Центрів контролю та профілактики захворювань США, дорослій людині потрібно щонайменше сім годин безперервного сну щоночі. Але якщо ви не висипаєтеся, ваше здоров’я може опинитися під загрозою.

“Регулярний поганий сон може призвести до поганого настрою і не тільки, що негативно впливає на ваші відносини і загальну якість життя”, — пояснює доктор Харріс. Якщо у вас і вашого партнера різні режими сну, звички або уподобання, можливо, вам не вистачає якісного сну, і ви можете подумати, чи може сон окремо допомогти.

Чому це навіть принесе користь вашій парі

Це може здатися контрпродуктивним, але, за словами доктора Харріса, пари, які сплять окремо, можуть покращити свої стосунки. “Роздільний сон часто може зблизити пари, покращити їх настрій та зміцнити їх зв’язок як пари, оскільки це дозволяє позбутися будь-якого невдоволення, пов’язаного з поганим сном”,- каже вона. Хороший сон також корисний для здоров’я, включаючи поліпшення пам’яті, зміцнення імунної системи та зниження ризику серйозних проблем зі здоров’ям.

Турбуєтеся про інтимну близькість? Доктор Харріс каже: “Може бути багато занепокоєння і питань з приводу вибору часу для інтимної близькості, якщо пари вважають за краще спати окремо. Регулярне планування інтиму або вибір одного ліжка, яке використовується для близькості та обіймів, може допомогти забезпечити задоволення ваших фізичних потреб, коли ви більше не спите разом в одному ліжку”.

З чого почати?

Якщо ви плануєте спробувати це, вам потрібна розмова на цю тему — не звинувачуйте свого партнера в недосипанні. “Спробуйте підійти до цієї теми як до турботи про здоров’я та емоційної регуляції, яку Ви маєте як для себе, так і для свого партнера”, — каже доктор Харріс. “Обидва партнери у відносинах повинні хотіти відчувати себе краще протягом дня, щоб бути сильнішими як пара”.