Здоров'я

Чого не потрібно робити при лікуванні акне: неробочі поради

Помилки щодо лікування прищів.

Дерматологи розповіли, що не потрібно робити при лікуванні акне і чому ці дії малоефективні, інформує Ukr.Media.

Яких тільки “корисних” порад не доводилося чути тим, хто зіткнувся з проблемою акне і її лікуванням. І “саме пройде”, і “у всіх було”, і “після заміжжя проблема вирішиться”. Загалом, чого тільки не нарадять добрі люди і косметологи. Так, фахівці теж іноді припускаються помилок і дають пацієнтам абсолютно неробочі поради.

Хіт-парад безглуздих порад і коментарів при акне можна продовжувати нескінченно. Багато хто, досі дотримується думки, що акне — це вікове, тому робити з ним нічого не потрібно. Безумовно, прищі не є небезпечними для життя, але вони можуть ой як сильно його псувати!, — кажуть експерти.

Акне піддається лікуванню, якщо алгоритм лікування обраний правильно.

Перша безглузда порада — пити сорбенти. Багато хто починає чиститися зсередини. Причому роблять це так, що тільки шкодять самі собі. Якщо йдеться про перегляд раціону і збалансоване харчування — такому чищенню можна сказати так. Клізмам, детоксам і сорбентам — ні. На вирішення проблеми акне вони не впливають.

Регулярні походи до косметолога на чистки (а по суті, видавлювання прищів) теж не найкращий вихід. Тим більше, на постійній основі. Деякі запалення тиснути взагалі категорично заборонено! Пілінги і багато інших косметологічних процедур на шкірі з акне також не рекомендовані.

Дігтярне мило і “бовтанки” на основі спирту — дуже популярні в народі інструменти для позбавлення від прищів. На жаль, вони лише погіршать ситуацію, і ви отримаєте суху шкіру з землистим відтінком.

Очищення шкіри має бути дуже м’яким і делікатним, зволоження — обов’язково. Ніякого спирту!

Всемогутні антибіотики теж не панацея. Річ у тім, що вони не усувають причину появи акне. В якості додаткової терапії використовувати їх можна, в якості основного методу лікування — ні.