ВажливеСоціум

Британія передасть Україні підводні безпілотники

Велика Британія передасть Україні підводні безпілотники для розмінування підходів до портів у Чорному морі для забезпечення вивезення зерна із країни. Про це йдеться у поширеній заяві Міноборони Сполученого Королівства.

Зазначається, що всього буде поставлено шість безпілотних підводних апаратів: з них три будуть взяті із запасів британських ЗС, а решту будуть додатково закуплені Лондоном у оборонних компаній. Подібні апарати здатні діяти на глибині до 100 м, допомагаючи виявляти місцезнаходження мін за допомогою сенсорів.

Крім того, Велика Британія найближчими місяцями навчатиме військовослужбовців ВМС України поводженню з цими засобами в рамках тритижневого курсу спільно з Шостим флотом ВМС США.

“Це важливе обладнання, і навчання допоможе Україні убезпечити свої води, полегшити вивіз зерна до інших країн, а також дозволить нам підтримати ЗСУ у захисті берегової лінії та її портів”, – заявив британський міністр оборони Бен Воллес.

У Міноборони королівства уточнили, що перша група українських військовослужбовців уже розпочала навчання.

Раніше повідомлялося, що Британія допоможе Україні відновити зруйновану війною інфраструктуру. Відповідну угоду вже підписано.