ВажливеСоціум

7 ваших звичок, які дратують колег по роботі

Ефективність роботи залежить не тільки від ваших особистих якостей, але і від атмосфери в колективі.

Які з ваших звичок дратують колег, хоча, на перший погляд здаються цілком нешкідливими, інформує Ukr.Media.

Голосно сміятися

Гучний і заливистий регіт відволікає людей навколо і заважає їм концентруватися на роботі. Якщо ви завзято смієтеся на весь офіс кожні 10 хвилин, знайте: колеги веселощів швидше за все не поділяють.

Рясно душитися

Багато людей чутливі до запахів, а на парфуми реагують особливо гостро. Не забувайте, що навіть в добре провітрюваному приміщенні аромат ваших парфумів можуть відчувати всі. Слоган “Аромагія зближує” точно не відноситься до робочого колективу.

Обговорювати особисті та сторонні теми

Ділова атмосфера не передбачає розмов про домашні справи, плани, сімейні проблеми і будь-які інші речі, які до роботи відношення не мають. Обговорення особистих тем сприймається колегами як настирливий шум, а не захоплюючий діалог.

Видавати дивні звуки

Ви можете не помічати, як клацаєте пальцями під час роботи або відстукуєте ручкою веселий мотив. Звичка видавати сторонні звуки, можливо, допомагає сконцентруватися вам, але абсолютно точно заважає працювати людям навколо.

Спізнюватися

На перший погляд, запізнення стосуються тільки самої людини і колегам заважати не повинні. В реальності ж поява після початку робочого дня привертає загальну увагу, порушуючи усталений порядок.

Проявляти негатив

Якщо ви часто реагуєте на нові завдання і прохання з невдоволенням, а будь-яке зауваження псує вам настрій, колеги зводять спілкування до мінімуму. Негативне ставлення до роботи і оточуючих людей провокує відповідні реакції, навряд чи приємні для вас.

Розводити безлад

Ніхто не очікує, що ви будете начищати робоче місце до дзеркального блиску. Однак якщо ви залишаєте після себе посуд, забуваєте повернути на місце речі, а ваш робочий простір стає все ширше, колеги дратуються. Офіс — загальне приміщення для всього колективу, в якому діють єдині правила.

Безлад теж заважає всім, а не тільки вам коли ви думаєте про те, щоб комфортно працювалося не тільки вам, але і колегам, виграє весь колектив. Ви ж натомість отримуєте доброзичливе і шанобливе ставлення оточуючих.